Plasmapen


Plasmapen Behandling 


Krymper Överskottshud

 • Ögonlockslyft
 • Åtstramning under ögon  korrigering av små ärr 
 • För kråksparkar 
 • Brynlyft 
 • Pannlyft 
 • Bristningar 
 • Slapp HudPlasmapen är en behandlingsmetod som krymper överflödig hud, påsar och rynkor. Metoden är också icke-invasiv och icke-kirurgisk vilket bidrar till många fördelar. Under plasma-blixten oxideras och stramas huden åt så att cellerna dras samman vilket resulterar i att huden blir spänstigare och föryngras.

Plasmapen har en tipp som omvandlar elektricitet till en elektrostatisk impuls. När denna kommer nära huden bildas en syre-kvävemix som i sin tur bildar en blixt av ett plasmaljus. Under en så liten del som en tiondel öppnas en mikrokanal i huden på det angivna stället och överflödig vätska ångas från huden tack vare värmen från plasmablixten. Detta resulterar i sin tur i en omedelbar åtstramning samt en ytlig skada som stimulerar hudens förnyelse av fibroblaster, detta är en viktig del i hudens självläkning och kollagenproduktion.Behandlingsprocessen

 1. Förberedelse: Innan behandlingen gör vi först en konsultation för att förstå vad du vill behandla och förvänta dig. Vi går igenom hur behandlingen går till, eventuella risker, och hur du kan förbereda dig. Innan behandlingen påbörjas rengörs behandlingsområdet och bedövningskräm appliceras.

 2. Applicering av plasma: Efter förberedelse appliceras plasman från plasmapennan på huden med hjälp av en fin sond. Den elektriska strömmen omvandlar luften runt sonden till plasma, som skapar små brännmärken eller mikroskopiska skador i det övre lagret av huden.

 3. Hudstramning och hudföryngring: Den kontrollerade skadan som orsakas av plasmapennan stimulerar hudens naturliga läkningsprocess. Detta resulterar i kollagenproduktion och cellförnyelse, vilket kan bidra till en stramare, fastare och jämnare hud.

 4. Eftervård: Efter behandlingen kan huden vara röd och svullen, och det kan finnas små skorpor eller sår där plasman applicerades. Det är viktigt att följa hudterapeutens instruktioner för eftervård noggrant, vilket vanligtvis innebär att undvika direkt solljus, använda lugnande krämer och undvika att plocka på eventuella skorpor för att undvika ärrbildning.

 5. Återbesök: Ibland krävs flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. Återbesök planeras vanligtvis med cirka 6-8 veckors mellanrum beroende på individuella behov och behandlingsområdets tillstånd.Frågor & Svar

1. Vad är en plasmapen ? 

En plasmapen är en apparat som använder plasmaenergi för att behandla olika hudproblem, såsom rynkor, ärr, pigmentförändringar och hudslapphet. 

2. Hur fungerar en plasmapen? 

En plasmapen genererar en liten ljusblixt som omvandlar gasmolekyler i luften till plasma. Denna plasmaenergi appliceras på huden genom en tunn sond, vilket resulterar i ångbildning och skapande av mikrokanaler i huden. Detta stimulerar hudens naturliga läkningsprocess och kan resultera i förbättring av olika hudtillstånd. 

3. Vad kan behandlas med plasmapen?

En plasmapen kan användas för att behandla rynkor och fina linjer, ärr, akneärr, pigmentförändringar, hudslapphet, ögonlockshäng, fibrom, och andra hudproblem. 

4. Vilka är fördelarna med en plasmapenbehandling? 

Fördelarna med plasmapenbehandling inkluderar minimalt invasivitet, kort återhämtningsperiod, möjlighet att behandla olika hudproblem och att det är relativt smärtfritt jämfört med traditionella kirurgiska ingrepp.


 

4. Finns det några risker eller biverkningar med plasmapenbehandling?  

Det finns vissa risker och biverkningar för plasmapenbehandling. Behandlingens normala biverkning är rodnad, svullnad, ömhet, brännskador/sår som bildar skorpor i det behandlade området. Risker finns att det kan bli pigmentförändringar och i sällsynta fall ärrbildning eller infektion. Det är viktigt att behandlingen utförs väl och kunden följer råden som terapeuten ger för eftervården.


 

5. Vilken eftervård behövs efter behandlingen med plasmapen?

Var försiktig med värme de första dagarna efter behandlingen, så som hård träning, bastu, soljus, varma bad etc. Området som har behandlats behöver hanteras varsamt, gnugga och klia inte eller plocka bort skorporna, låt de självfalla. Tvätta området med t.ex alsollösning etc. för att förhindra infektion. Vistas inte i direkt solljus i ca 2 månader efter behandlingen utan solskydd för att motverka pigmenteringar. 


 

6. Hur lång tid tar det att se resultat av plasmapenbehandling? 

Resultaten av plasmapenbehandling kan vara synliga omedelbart efter behandlingen, men det kan ta flera veckor för fullständiga resultat att visa sig eftersom huden behöver tid för att läka och regenerera sig. 

7. Hur många behandlingar behövs med plasmapen? 

Normalt behövs 1-5 behandlingar med plasmapen, det beror också på vilket område och utgångsläget. T.ex behandling av ögonlock med lite lös hud, kan räcka med 1-2 ggr. Med underhållsbehandlingar vid behov. Ögonlock med mycket slapp hud kan behöva 3-5 behandlingar med 6 veckors mellanrum.

Plasmapen Kurs

Har du verksamhet inom hudvård och vill börja erbjuda dina kunder Plasmapen, då kan du gå vår kurs i Plasmapen, kursen är kostnadsfri vid köp av Plasmapennan från oss.

Kostnadsfri kurs vid köp av utrustning från oss
Boka Kurs

Boka kostnadsfri konsultaion