Hifu


Hifu Behandling för
Ansikte & Kropp 


Naturligt Lyft & Fettreducering

 • Hög Intensiv Fokuserad Ultraljud
 • För Ansikte
 • För Kroppen 
 • Fettreducering
 • Lyfter Muskulatur i Huden
 • Stramar Huden 
 • Genererar egna kollagenet
 • ökar volym och spänst
 • Framhäver Konturer 
 • Föryngrar Huden Hifu- Ett naturligt lyft för ansikte och kropp som ger en omedelbar lyster och spänst i huden.

Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud( HIFU) är ett icke kirurgiskt lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp.

När HIFU-apparaten används för kosmetiska ändamål, riktas ultraljudsvågorna mot specifika skikt i huden, vanligtvis det djupare dermalskiktet och det underliggande bindvävslagret. SMAS ( muskulatur)

Effekten av HIFU på kollagenet i huden beror på uppvärmningen som genereras av ultraljudsvågorna. När vävnaden värms upp tillräckligt högt stimulerar det kroppens naturliga läkningsprocesser, inklusive produktionen av nytt kollagen. Kollagen är ett protein som ger huden dess struktur och elasticitet, och en ökning av kollagenproduktionen kan resultera i en fastare och mer ungdomlig hud.

Den kontrollerade termiska skadan som orsakas av HIFU stimulerar också omstrukturering av befintligt kollagen, vilket kan förbättra hudens fasthet och minska synligheten av rynkor och fina linjer över tid samt framhäva konturen och lyfta muskulaturen i huden.

Oftast räcker det med 1 behandling beroende på utgångsläge och Hifu fungerar för alla hudtyper såväl män som kvinnor. Med Hifu ansiktslyft får man naturligt lyft och volym i huden med mycket fin lyster och förbättrad hudstruktur.

Hifu arbetar presict på vald djup med högintensiv fokuserad UltraljudHifu Ansiktslyft


HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound) ansiktslyft är en icke-invasiv teknik som används för att strama åt huden på ansiktet genom att använda fokuserade ultraljudsvågor. Det är en populär procedur för dem som vill minska tecken på åldrande utan att behöva genomgå kirurgi.

HIFU fungerar genom att leverera precist riktade ultraljudsvågor till de djupare skikten av huden och underliggande vävnadslager, vilket stimulerar kollagenproduktionen och förbättrar hudens elasticitet. Detta resulterar i fastare och mer lyft hud, samt minskning av rynkor och fina linjer.

Fördelarna med HIFU ansiktslyft inkluderar:

 1. Icke-invasiv: HIFU är en icke-kirurgisk procedur som inte kräver nedskärning eller suturering, vilket innebär att det finns minimal risk för komplikationer och ingen återhämtningstid.

 2. Långvariga resultat: Effekterna av HIFU ansiktslyft kan vara långvariga, vanligtvis varar upp till ett år eller längre beroende på individens hudtyp och åldrandeprocess.

 3. Minimala biverkningar: Biverkningarna av HIFU är vanligtvis milda och övergående, såsom tillfällig rodnad, svullnad eller ömhet i behandlingsområdet.

 4. Mångsidighet: HIFU kan användas för att behandla olika områden i ansiktet, inklusive pannan, kinderna, hakan, käklinjen och halsen.

Det är viktigt att notera att resultatet av HIFU kan variera från person till person, och flera behandlingar kan behövas för att uppnå önskat resultat. Dessutom kan inte HIFU ersätta effekterna av en kirurgisk ansiktslyft för personer med betydande hudslapphet eller åldrande.

Vill man göra hela lyftet kan man göra den från ca 30 års ålder, yngre personer som inte efterstävar lyftande effekter kan göra Hifu Natural Glow behandlingen, där vi abetar med hudens mellersta lager 3.0mm djup som tightar till porer, förfinar hudstrukturen och bildar eget nytt kollagen och hyaluransyra samt ger en naturlig fin lyster i hyn.

Personer som eftersträvar mer lyster, porminskning och cellförnyande behandling kan göra Hifu Skin Renew behandling som arbetar på hudens övre djup med 1.5 mm


Hifu Fettreducering


HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound) används också för fettreducering. Denna teknik riktar in sig på att bryta ner fettceller i kroppen genom att använda högintensiva ultraljudsvågor.

Här är några viktiga punkter om HIFU för fettreducering:

 1. Princip: HIFU för fettreducering fungerar genom att leverera kraftiga ultraljudsvågor till de djupare skikten av fettvävnad. Vågorna skapar hög värme i det behandlade området, vilket bryter ner fettceller utan att skada det omgivande vävnadet.

 2. Fettcellsförstöring: Ultraljudsvågorna orsakar mekanisk skada på fettcellernas membran, vilket leder till att fettcellerna bryts ner och sedan naturligt elimineras från kroppen genom kroppens naturliga processer för avfallshantering.

 3. Behandlingsområden: HIFU för fettreducering kan användas på olika områden av kroppen och är särkiltt bra för envisa fettdepåer, inklusive mage, midja, höfter, lår och armar.

 4. Resultat: Resultaten av HIFU-fettreducering kan variera från person till person och beror på flera faktorer, inklusive mängden fett som behandlas och individens kroppssvar på behandlingen. Vanligtvis kan synliga resultat ses  direkt efter en behandling och efter några veckor när kroppen bryter ner och eliminerar de behandlade fettcellerna visar sig mer.

 5. Förväntad behandling: En typisk HIFU-fettreduceringsbehandling tar vanligtvis mellan 20-60 minuter, beroende på det behandlade området och mängden fett som ska behandlas. Ofta krävs endast en behandling för att uppnå önskade resultat, men vissa individer kan behöva upprepa behandlingen för ytterligare fettreducering.

 6. Biverkningar och återhämtning: Biverkningarna av HIFU-fettreducering är vanligtvis milda och övergående, inklusive rodnad, svullnad, ömhet eller tillfällig känsla av stickningar eller brännande i behandlingsområdet. Återhämtningstiden är vanligtvis minimal, och de flesta kan återgå till sina vanliga aktiviteter direkt efter behandlingen.

Det är viktigt att notera att HIFU för fettreducering inte är en viktminskningsbehandling och inte lämplig för personer som har en stor mängd vikt att förlora. Det är bäst lämpat för individer som har små till måttliga mängder av envisa fettdepåer som de vill minska utan kirurgi.


Hifu KroppslyftHIFU (High-Intensity Focused Ultrasound) hudåtstramning kan även användas för kroppslyft, för att minska slapp hud och förbättra hudens elasticitet på olika delar av kroppen. Denna teknik använder fokuserade ultraljudsvågor för att stimulera kollagenproduktionen och återfå fasthet i huden.

Här är några viktiga punkter om HIFU hudåtstramning för kroppslyft:

 1. Princip: Liknande som vid ansiktslyft använder HIFU för kroppslyft högintensiva ultraljudsvågor för att penetrera de djupare skikten av huden och underliggande vävnad. Dessa fokuserade vågor värmer upp vävnaden och stimulerar kollagenproduktionen, vilket resulterar i fastare och mer åtstramad hud.

 2. Behandlingsområden: HIFU för kroppslyft kan användas på olika delar av kroppen där slapp hud är ett problem. Det kan omfatta områden som mage, lår, armar, rygg, och även bröst eller skinkor.

 3. Resultat: Resultaten av HIFU hudåtstramning för kroppslyft kan variera från person till person och beror på flera faktorer, inklusive hudens elasticitet, ålder och behandlingsområde. Vanligtvis kan patienter förvänta sig gradvisa förbättringar under flera veckor till månader efter behandlingen, med en märkbar förbättring i hudens fasthet och ton.

 4. Behandlingsförlopp: För att uppnå optimala resultat kan flera behandlingar krävas med några veckors mellanrum. Antalet behandlingar kan variera beroende på individens specifika behov och önskade resultat.

 5. Biverkningar och återhämtning: Biverkningarna av HIFU hudåtstramning för kroppslyft är vanligtvis milda och övergående, inklusive tillfällig rodnad, svullnad eller ömhet i behandlingsområdet. Återhämtningstiden är vanligtvis minimal, och de flesta patienter kan återgå till sina dagliga aktiviteter direkt efter behandlingen.

 6. Förväntade resultat: Med HIFU hudåtstramning för kroppslyft kan patienter förvänta sig att uppnå en gradvis förbättring av hudens fasthet och ton över tid. Resultaten kan vara långvariga, men underhållsbehandlingar kan behövas för att bibehålla de uppnådda resultaten över tiden.


Behandlingsprocessen

 1. Förberedelse:
  Innan behandlingen gör vi först en konsultation för att förstå vad du vill behandla och förvänta dig. Vi går igenom hur behandlingen går till, eventuella risker, och hur du kan förbereda dig.

 2. Rengöring
  Området som ska behandlas rengörs.

 3. Markering
  Området som ska behandlas kan markeras med speciell penna.

 4. Applicering av ultraljudsgel:
  Ultraljudsgel appliceras på området som ska behandlas för att leda in ultraljudsvågorna igenom huden.

 5. Utförande av HIFU-behandlingen: Med Hifu:s handenhet/sond  skickas högintensiva fokuserad ultraljudsvågor genom huden för att behandla hudens vävnader och vid fettreducering fettvävnaden.

 6. Justering av intensitet och djup: Vi kan anpassa styrkan och djupet på ultraljudsvågorna för att passa dina behov och komfort.

 7. Behandlingstid: Hur lång tid det tar beror på vilka områden som ska behandlas, men vanligtvis tar det mellan 30 och 90 minuter.

 8. Efterbehandling: Efter behandlingen kan du återgå till dina vanliga aktiviteter direkt. Ibland kan det bli lite rodnad eller svullnad, men det brukar försvinna inom några timmar till dagar.
  Tänk på att inte utsätta huden för värme, så som bastu, hård träning, sola etc.. för att inte ge huden extra värme.

 9. Uppföljning: För bästa resultat och behandlingsområde kan flera behandlingar krävas. Vi skräddarsyr en behandlingsplan baserat på dina förutsättningar, behov och önskemål.


Frågor & Svar

1. Vad är HIFU och hur fungerar det för ansiktslyft? 


HIFU är en teknik som använder fokuserade ultraljudsvågor för att stimulera kollagenproduktionen i de djupare skikten av huden. För ansiktslyft fokuserar HIFU på att strama åt huden och minska rynkor och fina linjer genom att öka hudens elasticitet och fasthet.

2. Hur lång tid tar en HIFU-behandling för ansiktslyft och hur länge varar resultaten? 

En typisk HIFU-behandling för ansiktslyft tar vanligtvis mellan 30 minuter och en timme, beroende på området som behandlas. Resultaten kan variera, men vanligtvis kan de vara märkbara inom några veckor efter behandlingen och hålla i sig i upp till ett år eller längre med bra underhåll.

3. Vilka är fördelarna med HIFU för fettreducering och vilka områden kan behandlas? 

Fördelarna med HIFU för fettreducering inkluderar att det är en icke-invasiv metod för att minska fettdepåer på kroppen utan kirurgi. Olika områden som mage, midja, höfter, lår och armar kan behandlas för att minska oönskat fett.

4. Hur många behandlingar krävs för att se resultat med HIFU för hudåtstramning?  

Antalet behandlingar som krävs för att se resultat med HIFU för hudåtstramning kan variera beroende på individens specifika behov och önskade resultat. Vanligtvis rekommenderas flera behandlingar med några veckors mellanrum för att uppnå optimala resultat.

5. Vilka är de vanligaste biverkningarna och riskerna med HIFU-behandlingar?  

De vanligaste biverkningarna med HIFU-behandlingar inkluderar tillfällig rodnad, svullnad, ömhet eller tillfällig stickande känsla i behandlingsområdet. Allvarliga biverkningar är sällsynta, men det finns en risk för överdriven exponering för värme, vilket kan leda till obehag eller hudskador.

6. Är HIFU-behandlingar lämpliga för alla?

HIFU-behandlingar kan vara lämpliga för de flesta individer som vill förbättra hudens utseende och minska tecken på åldrande eller oönskat fett. Det är dock viktigt att konsultera en kvalificerad och erfaren specialist för att bedöma om behandlingen är lämplig för dina specifika behov och för att diskutera eventuella risker och förväntade resultat.

             Har du en annan fråga eller mer frågor, skriv i formuläret. 

Fotogalleri

Hifu Kurs

Har du verksamhet inom hudvård och vill börja erbjuda dina kunder Hifubehandlingar, då kan du gå vår kurs i Hifu, kursen är kostnadsfri vid köp av system från oss.

Kostnadsfri kurs vid köp av utrustning från oss
Boka Kurs

Boka kostnadsfri konsultaion